A PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahétre intézményünk most regisztrált először. Ezen a héten kiemelt célunk és feladatunk közé tartozott diákjaink pénzügyi tudatosságának képzése. A szociális kompetencia területén a bizonytalanságtűrés és az érdekérvényesítő képességek fejlesztését céloztuk meg. A különböző életkori sajátosságait figyelembe véve ismertettük meg tanulóinkat a pénz mindennapi szerepével.

A Magyar Államkincstár szakmailag felkészült önkéntes szakértői (Molnár Brigitta, a győri iroda vezetője és kolléganője) rendhagyó tanóra keretében a befektetésekről tartottak élményszerű tájékoztatást nyolcadikosainknak.

A digitális témahét keretében QR kódos feladványokat oldottunk meg az iskola falain kívül és belül is, programoztunk, kódoltunk, videót készítettünk/szerkesztettünk, szófelhőket hoztunk létre, online csoportmunkát végeztünk, Google prezentációt készítettünk és még rengeteg digitális feladatot oldottunk meg telefonnal és számítógéppel.

A szaktanárok a tanóra tananyagába építették be a pénzügyekkel, algoritmikus gondolkozással, környezetvédelemmel kapcsolatos problémamegoldó gondolkodás fejlesztését.

 

 

Reméljük, hogy a diákjaink a megszerzett tudásukat, tapasztalataikat a mindennapi életben is jól fogják használni!