Iskolánkban már tizenkét éve folyik furulyatanítás. A legtöbb gyermek számára a furulyázás erősen motiváló hatású. Az utóbbi három évben olyan nagymértékben megnövekedett az igény, hogy kezdő és haladó csoportban folyik a foglalkozás. Mivel a csapatok kis létszámúak, ezért lehetőség nyílik az egyéni foglalkozásra, a dallami, ritmikai ismeretek elmélyítésére.

Már az első évben elsajátítják az alapokat, technikailag olyan készségekre tesznek szert, amely később a közös muzsikálás alapja lesz, s ez nagy kitartást igényel.
Az igazi közösség a második évtől formálódik, amikor megérzik az aktív, a közös zenélésben rejlő élményt. Az együttes munkánk gyümölcsei a fellépések: az idősek otthonában, iskolai ünnepségeken, a Városi Furulyafesztiválon, ahol több alakalommal kiemelt dicséretet kaptunk a zsűritől.

Pályázatok útján, valamint alapítványi támogatásból évről évre fejleszteni tudjuk a szakkör működéséhez szükséges eszközöket: nagyon sok ritmushangszert sikerült szerezni, melyeket a tanórák és a fellépések színesítésére rendszeresen használunk.

Szeretnénk, ha a furulyatanítás feltételei továbbra is megmaradnának, és az elkövetkezendő években még több, furulyázni tudó, zenét szerető tanítványt bocsáthatna útjára az iskolánk.

Czibik Istvánné
tanárnő, szakkörvezető