Az 1911-ben átadott iskolánk a kor igényeinek megfelelt. Kezdetben tornaszobával működött, de az 1990-es évek elejétől ez a lehetőség is megszűnt. Kiszorultunk az udvarra, a Dózsa-rakpartra és rossz idő esetén az alagsori folyosót kellett igénybe vennünk. Ettől függetlenül is sikerült hatékony testnevelés órákat tartanunk, és a gyerekekben kialakítanunk a rendszeres mozgás iránti igényt. Kihasználva a jó földrajzi adottságainkat, tömbösített óráinkon felsős tanulóink úszásoktatáson, alsósaink teniszoktatáson vehettek részt, és valamennyi diákunk a téli hónapokban megismerkedhetett a korcsolyázás örömeivel.

A változást az 1999-es év hozta számunkra a modern tornaterem átadásával. Tanulóink nagy örömmel és lelkesedéssel vették birtokukba a korszerűen felszerelt sportlétesítményünket. Óráink sokkal színesebbé, gazdagabbá váltak.

Diákjaink a nagy tömeget megmozgató futóversenyeken évről évre nagy létszámban vettek részt. Nem múlhatott el nélkülünk Samsung futás vagy "Futás a vakációba' rendezvény sem. A 2005 szeptemberében első ízben megrendezett Arrabona futófesztiválon tanulóink nagy részét mozgósítottuk, s megnyertük az iskolák közötti versenyt. Nagyban hozzájárultunk ahhoz is, hogy Révfalu első lett a kerületek közötti versenyben. Ezt az eredményt 2006 szeptemberében megrendezett II. Arrabona Run Futófesztiválon megismételtük, iskolánk 500 ezer forint értékű utalványt kapott első díjként. A FIFA '96 labdarúgó tornán a legtöbb fővel résztvevő tanintézményként nyomtatót nyertünk.

« A 4 »

Minden évben nagy várakozás előzi meg az iskolai sportnapot, melyen tanulóink évfolyamonként küzdenek meg egymással több sportágban. A nap legjobban várt eseménye a parázs hangulatú tanár-diák labdarúgó mérkőzés, ahol egyik fél sem szeretne alul maradni. A népszerű sportnap mintájára bevezettük az egész tanév alatt folyó házi bajnokságunkat, melyben elsősorban a labdajátékok kapnak szerepet.

Az alapfokú városi versenyeken is rendszeresen részt veszünk, helyezéseket főleg atlétikában, teniszben és úszásban értünk el.
A röplabda oktatását Békés Ferencné honosította meg iskolánkban, s egykori tanítványa, Gallóné Schnepp Andrea hosszabb kihagyás után indította újra. Már az első évben a városi diákolimpián 2. helyezést értek el a II. korcsoportban. Idén már két csapattal tudtak nevezni.
Labdarúgóink III. és IV. korcsoportos csapatai rendszeresen részt vettek a Kovács Margit, Radnóti és Kossuth Kupa rendezvényein. A Németh Tamás által vezetett csapatok többször értek el dobogós helyezést.
Hagyományteremtés céljából elindítottunk több sportrendezvényt is.
Tornatermünk megépítése óta minden év tavaszán megrendezzük a Tulipános Labdarúgó Kupát, melyen győri és Győr környéki iskolák vesznek részt.

Sok olyan egykori és jelenlegi tanulóval büszkélkedhetünk, akik diákolimpián vagy felnőttként országos, illetve nemzetközi versenyeken eredményesen szerepeltek. Így utólag felsorolni nagyon nehéz valamennyiüket, csak az utóbbi időkből megemlítenénk néhányat közülük (nem szeretnénk megsérteni a véletlenül kimaradtakat)

  • cselgáncs: Boros Benjamin, Hannich Péter, Szilli Nóra
  • evezés: Bihari Tamás, Gál-Tóth Csongor, Kalmár Gergely
  • íjászat: Imri Ádám, Kollár Artúr
  • kajak-kenu: Baranyai Gergő, Fülöp Dávid, Kadler Viktor, Szulics Gábor, Turi Beatrix
  • lövészet: Tatai Katalin, Tatai Tünde
  • öttusa: Kobrizsa Ádám, Pécsi István, Tóth Viktor
  • tenisz: Hannich Mónika, Mikó Zsófia, Pajor Dániel
  • triatlon: Barthalos István, Magyar Balázs, Turbék Ildikó, Varga Bence, Varga Noémi

Túraszakkörünk több éven át működött. Elindításával célunk az volt, hogy a gyermekeket kimozdítsuk a számítógép és a televízió elől, szeressék meg a természetet, ismerjék meg a tájékozódás és a térképhasználat alapjait. Gyakran jártunk a Soproni-hegységben és Bakonyban is. A legkedveltebb útvonalak közé tartozott a Cseszneki vár, a Likas-kő, Kőpince-forrás és az Ördögrét. Bizony a Cuha-patakon való átkelés után számtalanszor kerültek elő a hátizsákokból a váltó zoknik és cipők. A gyermekek mindig nagy izgalommal várták a számháborúkat. Horváthné Kárpáti Zsuzsanna és Kollár Tímea túravezetők számára nem volt annál nagyobb öröm, amikor a résztvevők a vonaton hazafelé csapzottan és kimerülten már arról érdeklődtek, hogy mikor és hová utazunk legközelebb. Kerékpártúrákat főleg a szigetközi kerékpárút átadása után szerveztünk, de ezenkívül jártunk Pannonhalmán, Csornán és Téten.

Első sítúránk 1995-ben a szlovákiai Martinban Kollár Tímea és Németh Tamás vezetésével indult. Azóta is minden évben lehetősége van a gyermekeknek a síoktatással szervezett táborokba jelentkezni. Eddig nagy szerencsénk volt az időjárással, hiszen minden alkalommal találtunk síelésre alkalmas havat, s így minden kezdő megtanult síelni. A jelentkezők létszáma évről-évre nőtt, ezért most már saját sítábor indítására is lehetőségünk nyílt Barthalos István szervezésével.